Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-08@23:18:25 GMT

فریاد لبیک یا زینب امروز در زنجان طنین انداز می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۲۲۴۶

فریاد لبیک یا زینب امروز در زنجان طنین انداز می‌شود

امروز به یاد رشادت های حضرت زینب (س)پایتخت شور و شعور حسینی محل تجمع عاشقان خاندان عصمت و طهارت و مشتاقان حقیقت می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از موج رسا; از تاریخچه زینبیه زنجان اسناد مکتوب در دسترس نیست، اما نقل قول‌های فراوانی سینه به سینه درباره این مسجد گفته شده است.

یکی از مهمترین مسائل مربوط به این مسجد باغچه معروف گل های محمدی است که گفته شده است صاحب باغچه هر روز صدای ناله و «یا زینب» می ‌شنید و تصمیم گرفت  
آن قسمت را به تکیه‌ای تبدیل کرده و نام آن را زینبیه بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته‌ رئیس هیئت امنای مسجد زینبیه، این اتفاق بین سال‌های 1020 تا 1022 هجری قمری رخ داده است. او می‌گوید:"تا زمانی که صاحب باغ زنده بود هر سال در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاهپوش می‌کرده و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار می‌شده است. او در زمان حیات خود وصیت می‌کند پس از وفاتش، مراسم عزاداری را همه ساله برگزار و هزینه آن را از عایدی باغچه تأمین شود".

به گفته شاهدان این محل سه بار تجدید بنا شده است، بار اول در سال 1092 هجری قمری زینبیه با تیر چوبی تجدید بنا می‌شود، بار دوم در سال 1292 بانویی به نام «زینب خانم» هزینه تبدیل آن را به مسجد متقبل می‌شود و برای سومین بار در سال 1395 هجری قمری مطابق با سال 1354 شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت این مسجد تجدید بنا شده است.

 

 

در چند سال اخیر نیز برای رفع کمبود فضا چهار باب از ساختمان‌های هم‌جوار مسجد خریداری شده و در توسعه مسجد زینبیه اعظم زنجان از آن استفاده شده است.

متأسفانه وقف‌نامه و یا کتیبه‌ای در خصوص مسجد زینبیه اعظم زنجان در دست نیست اما بنای مسجد فعلی، قدمتی 130 ساله دارد و در حال حاضر زینبیه اعظم زنجان مکان عزاداری برای حضرت زینب(س) به یاد واقعه کربلاست.

امروز هم حرکت دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان که نشان همدلی، وحدت و یکپارچگی شیعیان است از ساعت 15:30 در زنجان آغاز می شود.

امروز به یاد رشادت های حضرت زینب (س)پایتخت شور و شعور حسینی محل تجمع عاشقان خاندان عصمت و طهارت و مشتاقان حقیقت می شود.

زنجان امروز  نوای لبیک یا حسین را از زینبیه اعظم زنجان به گوش جهانیان می رساند و همنوا با حضرت زینب (س)  روایتی دیگر از عشق و دلدادگی مردم زنجان به امام حسین (ع) و یاران باوفایش را از گلوی این بانوی بزرگ اسلام بیان می کند.

"فرید احدیان" مدیر اجرایی زینبیه اعظم زنجان در خصوص برنامه عزاداری امروز زینبیان در زنجان، اظهار داشت:به یاد دلاوری‌ها و رشادت‌های حضرت زینب (س) دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان امروز از ساعت 15:30 برگزار می شود.

 

 

وی با بیان اینکه 90 اکیپ سیار و ثابت کار جمع‌آوری نذورات را انجام می دهند، بیان داشت: یک هزار و 200 خادم نیز در این مراسم همکاری می کنند.

این مسئول بیان داشت:  امکان پرداخت نذورات به زینبیه اعظم زنجان به صورت تلفنی نیز فراهم شده است و افراد با شماره‌گیری #10*7*733* می توانند نذورات خود را از طریق تلفن همراه پرداخت کند.

تاریخچه دسته عزاداری زینبیه عظم زنجان به دوره صفوی و قبل از آن می ‎رسد،این دسته از خیابان شهدا به سمت چهارراه امیرکبیر و از آنجا به سمت خیابان امام در حرکت بوده و سپس در محل امامزاده سیدابراهیم(ع) برای عرض تعزیت و تسلیت توقف کوتاهی کرده و دوباره به مسجد باز باز می گردند.
دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان طی ششمین اجلاس سراسری شورای عالی سیاست‌گذاری ثبت کشور در فهرست میراث معنوی به شماره ۷۲۲ در زمره آثار میراث ناملموس به ثبت رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۲۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید

معنی عبارت کاکه ایبو چیست؟ دفتر حساب‌وکتاب‌های خانواده. این روش را بانوی روزنامه‌نگاری به‌نام هانی موتوکو، در سال ۱۹۰۴ اختراع کرد.

به گزارش بنکر، او با این روش قصد داشت راهی ساده برای مدیریت امور مالی خانه طراحی کند.

این روش برای کسانی مناسب است که مدیریت مخارج از دست‌هایشان خارج می‌شود و عادت‌های خرج‌کردن خاصی دارند.

تفاوت اصلی روش کاکه ایبو با روش‌های مدیریت مالی دیگر در این است که ما را متوجه ریشه تصمیم‌گیری‌هایمان در خرید می‌کند.

نکته مهمی درباره روش کاکه ایبو وجود دارد: این روش پس‌انداز برای قطع‌کردن شادی و نشاطتان از خرید نیست؛ برای نمونه، اگر حالتان خوش نیست و با دسته‌گلی زیبا می‌توانید احساس بهتری پیدا کنید، کاکه ایبو جلویتان را نمی‌گیرد. هدف این روش ترک عادت‌های بد در خرید و خرج‌کردن است.

خریدکردن برای حال خوب خیلی هم خوب است؛ اما روش کاکه ایبو به ما یاد می‌دهد گاهی خرید‌کردن برای تغییر روحیه اثرات مثبت کوتاه‌مدت دارد و بعدتر پشیمانی هم به بار می‌آورد.

در هر خریدی باید سود و زیان را بسنجید و بعد دست‌ به‌ جیب شوید.

شروع کار

برای شروع کار کافی است یک برگه سفید و یک خودکار داشته باشید. هدف روش “کاکه ایبو” این است که ارتباطتان را با پول پیدا و درک کنید.

برای رسیدن به درک درستی از ارتباطتان با پول، باید حساب دخل‌ و خرجتان را به‌طور دقیق داشته باشید و همه‌چیز را یادداشت کنید.

با نوشتن می‌توانید عادت‌هایی را که در خرج‌کردن پول دارید، به‌دقت مشاهده و بررسی کنید.

پرسش‌های کاکه ایبویی

نکته بعد از یادداشت‌کردنِ دخل‌وخرج و عادت‌های خریدکردن در این روش، پرسیدن سؤالات زیر از خود است. هر وقت قرار به خرید چیزی داشتید از خود بپرسید:

آیا بدون این وسیله می‌توانم زندگی کنم؟ آیا این خرید با موقعیت مالی‌ام تناسب دارد؟ آیا از ایـن وسیله واقـعا استفاده خواهم کرد؟ آیا جا و مکان نگهداری از این وسیله را دارم؟ حال‌ و احوالم در هنگام خرید چطور است؟ استرس دارم؟‌ بیش‌ازحد شادم؟ در آرامش به‌سر می‌برم؟ چطور به خرید این وسیله علاقه پیدا کردم؟ جرقه‌ای آنی و مشاهده آن در تبلیغات بود یا در فروشگاه‌گردی متوجه آن شدم؟ با این خرید چه حسی به من دست خواهد داد؟ شاد می‌شوم؟ فرقی برایم نخواهد کرد؟ عذاب‌وجدان می‌گیرم؟

بسیاری از خریدها از روی خواستن هستند و در واقع، به آنها نیازی وجود ندارد. این چیزی است که کاکه ایبو یادمان می‌دهد و کمک‌مان می‌کند در زمینه امور مالی تصمیم‌های منطقی‌تر، سریع‌تر و هوشمندانه‌تر بگیریم.

درس‌های کاکه ایبو

۱- ۲۴ ساعت خرید را به تعویق بیندازید تا مشخص شود میلتان به خرید آنی و هیجانی بوده است یا خیر.

۲- تحت‌تأثیر حراج‌های بزرگ قرار نگیرید. همیشه در خرید از برندها در تخفیف و حراج از خود بپرسید که اگر کالایی با قیمت واقعی‌اش به فروش می‌رفت، بازهم آن را لازم داشتید و می‌خریدید یا نه.

۳- حساب پول‌هایتان در حساب بانکی را داشته باشید. اگر ندانید چقدر پول دارید و چقدر پول خرج می‌کنید، مدیریت مالی‌ از دست‌هایتان خارج می‌شود.

۴- مخارجتان را گروه‌بندی و دسته‌بندی کنید. مانند: هزینه‌های عمومی، هزینه‌هایفرهنگی، هزینه‌های تفریحی و هزینه‌های غیرمنتظره.

۵- پول نقد داشته باشید و خرج کنید. حساب کنید و ببینید در هر روز چقدر پول لازم دارید، مبلغ را از عابربانک بگیرید و خرج‌کردن از کارت را کنار بگذارید.

۶- برای خود علامت هشداردهنده بگذارید. برای مثال، می‌توانید روی یک برچسب بنویسید: «درست و عاقلانه خرج کن.» بعد این برچسب را روی کیف‌پولتان بچسبانید.

۷- خود را در معرض خریدکردن قرار ندهید. مثلا اگر در مسیر پیاده‌روی شما فروشگاه‌هایی وجود دارد که شما را برای خرید وسوسه می‌کنند، مسیرتان را تغییر بدهید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مرمت مسجد تاریخی«چهلستون و یری» با جدیت ادامه یابد
  • تخصیص اعتبار برای مرمت مساجد تاریخی «چهلستون» و «یری پایین» زنجان
  • اعتراض دانشجویان به تعطیلی ۲۳ ماهه مسجد دانشگاه شریف
  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • طنین «آواز آن پرنده آتشین» در نمایشگاه کتاب
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • حسینی: امروزه فریاد حمایت از غزه در غرب طنین‌انداز شده است
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • مراسم یادبود اسکویی امروز برگزار می‌شود
  • مراسم یادبود صدای ماندگار ورزش امروز برگزار می شود