Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از زنجان، امروز یازدهم محرم‌الحرام سال یک هزار و چهارصد و چهل و یک قمری؛ صدای زینب زینب(س) گویان هزاران نفر را از پایتخت شور و شعور حسینی می‌شنوید.
11 محرم روز آشنایی برای زنجانی‌ها است و باید مثل هر سال به موقع سر قرارشان حاضر شوند، قراری به قدمت تاریخ شهادت عاشوراییان، به وسعت صبر زینب(ع)، به سوزناکی مظلومیت اسرای کربلا و به جاودانگی واقعه‌ای انسان‌ساز.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارمندان، کارگران و مربیان، همه و همه در ساعت 12 به کار خود پایان دادند تا خود را در اجتماعی دیگر برای اثبات ارادت به اهل‌بیت(ع) به مرکز ثقل عالم که حب‌الحسین(ع) است برسانند، شهرداری هم برای این روز دو پارکینگ در مصلی و نرسیده به میدان جهاد در نظر گرفته تا عزاداران نسبت به پارک خودروهای خود در آن اقدام و سپس از اتوبوس‌های رایگان شهرداری برای حضور در مراسم استفاده کنند.
37 پایگاه جاده‌ای و 17 پایگاه شهری با مجموع 54 پایگاه فوریت‌های پزشکی برای ماه محرم در آماده‌باش هستند وامروز 10 دستگاه آمبولانس و 20 تکنسین فوریت‌های پزشکی برای پوشش مراسم دسته زینبیه اعظم زنجان در محل‌های زینبیه اعظم، سبزه‌میدان، چهارراه امیرکبیر، میدان انقلاب، سعدی جنوبی، تقاطع صدر جهان، بلوار آزادی، حدفاصل بین سبزه‌میدان و چهارراه امیرکبیر و درب شمالی و جنوبی امامزاده حضرت ابراهیم (ع) برای خدمت‌رسانی به عزاداران مشستقر شدند.
یک هزار و 200 خادم در این مراسم خدمت‌رسانی می‌کنند. 90 اکیپ، 60 اکیپ به صورت ثابت و 30 اکیپ نیز به صورت کار جمع‌آوری نذورات را انجام می‌دهد و امسال نیز امکان پرداخت نذورات به زینبیه اعظم زنجان به صورت تلفنی نیز فراهم شده وهر شخص با شماره‌گیری #10*7*733* نذورات خود را از طریق تلفن همراه پرداخت کند.
همه چیز آماده است برای خلق حماسه‌ای دیگر. حرکت دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان از ساعت 15:30 از مسجد زینبیه آغاز می‌شود و عزاداران سیاه‌پوش گام به گام با دل‌های مملو از غم و اندوه به سمت امامزاده سید ابراهیم(ع) به پیش می‌روند.
مردم یک صدا شاه بیت «کرب‌ُبلادن گِدرم یا حسین / بیر گونَ فاتح گلرم یا حسین» را زمزمه می‌کنند، دست‌ها را بالا می‌برند و لبیک یا زینب را فریاد می‌زنند. شهدای کربلا سرهایشان بالای نیزه‌ها رفت اما سربلند شدند و امروز هزاران دست به نشانه پیروزی حق علیه باطل بالا می‌رود.
خبرنگاران قلم و عکاسان دوربین به دست گرفتند تا لحظه لحظه شکوه عزاداری را ثبت کنند. شبکه‌های اشراق، قرآن، یک، 2 و خبر، جام جم از نیز از جمله شبکه‌هایی است که مراسم عزاداری زینبیه اعظم زنجان را به صورت زنده پخش می‌کنند. عده‌ای از مردم هم در پشت‌بام‌های مسیر حرکت دسته عزاداری ایستاده و نظاره‌گر مشق دلدادگان مکتب حسینی هستند.
بساط نذری و شربت و قربانی به راه است، مردم سخاوت خود را امروز به رخ زمین و آسمان می‌کشند تا آن‌هایی که روزی آب را به روی خوبان عالم بستند را شرمسار کنند؛ خوبانی که تا زمین می‌گردد و خورشید طلوع می‌کند، گیتی خود را وامدار آن‌ها می‌داند.
دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان در پایتخت شور و شعور حسینی امروز تنها میزبان زنجانی‌ها نیست مردم از روستاهای دور و نزدیک و حتی از استان‌های دیگر در آن حضور یافته‌اند. میهمانان قمی می‌گیویند هر سال مراسم عزاداری زنجانی‌ها را از تلویزیون مشاهده می‌کردیم و دلمان پر می‌زد که در بین جمعیت باشیم و خدا رو شکر امسال نصیبمان شد.


تاریخچه زینبیه
از تاریخچه زینبیه زنجان اسناد مکتوب در دسترس نیست، اما نقل قول‌های فراوانی سینه به سینه درباره این مسجد گفته شده است. یکی از مهمترین مسائل مربوط به این مسجد باغچه معروف گل‌های محمدی است که گفته شده است صاحب باغچه هر روز صدای ناله و «یا زینب» می‌‌شنید و تصمیم گرفت آن قسمت را به تکیه‌ای تبدیل کرده و نام آن را زینبیه بگذارد.
به گفته‌ رئیس هیئت امنای مسجد زینبیه، این اتفاق بین سال‌های 1020 تا 1022 هجری قمری رخ داده است. او می‌گوید: تا زمانی که صاحب باغ زنده بود هر سال در ایام محرم و صفر به مدت دو ماه محل مذکور را سیاهپوش می‌کرده و مراسم عزاداری و سوگواری سالار شهیدان و سرور آزادگان جهان در آن محل برگزار می‌شده است. او در زمان حیات خود وصیت می‌کند پس از وفاتش، مراسم عزاداری را همه ساله برگزار و هزینه آن را از عایدی باغچه تأمین شود.
به گفته شاهدان این محل سه بار تجدید بنا شده است، بار اول در سال 1092 هجری قمری زینبیه با تیر چوبی تجدید بنا می‌شود، بار دوم در سال 1292 بانویی به نام «زینب خانم» هزینه تبدیل آن را به مسجد متقبل می‌شود و برای سومین بار در سال 1395 هجری قمری مطابق با سال 1354 شمسی به همت مردم زنجان و عاشقان اهل بیت این مسجد تجدید بنا شده است.
در چند سال اخیر نیز برای رفع کمبود فضا چهار باب از ساختمان‌های هم‌جوار مسجد خریداری شده و در توسعه مسجد زینبیه اعظم زنجان از آن استفاده شده است. دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان طی ششمین اجلاس سراسری شورای عالی سیاست‌گذاری ثبت کشور در فهرست میراث معنوی به شماره ۷۲۲ در زمره آثار میراث ناملموس به ثبت رسیده است.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا زنجان یازدهم محرم زینب دسته عزاداری زینبیه اعظم زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۹۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات

قدیمی ترین عکس رنگی ثبت شده در تاریخ از حرم مطهر حضرت سید الشهدا مربوط به ۲۳ فروردین سال ۱۳۰۶ شمسی و در ساعت ۵:۱۶ عصر است.

به گزارش مشرق، آلبرت خان یا کان یک بانکدار فرانسوی بود که در طول ۲۲ سال در پروژه‌ای به نان پروژه آرشیو سیاره تعداد ۷۲۰۰۰ عکس و ۱۸۳۰۰۰ متر فیلم را از ۵۰ کشور جهان تهیه و ضبط کرد. این فکر جذاب و اثر گذار در سال ۱۲۸۸ شمسی به ذهن آلبرت رسید و با هزینه شخصی تعداد بسیاری از عکاسان را برای این پروژه استخدام کرد و هر یک را به کشورهای مختلفی گسیل نمود تا این برنامه جهانی شکل بگیرد، آلبرت کان به جهت هزینه‌های زیاد این پروژه دچار بحران مالی شد و کار متوقف گردید، او سرانجام در تاریخ ۲۳ آبان سال ۱۳۱۹ شمسی هنگام اشغال فرانسه توسط آلمانی‌ها درگذشت. هم اکنون آرشیو آلبرت خان در پاریس قرار دارد.

فردریک گادمر یک عکاس نظامی فرانسوی بود، او در زمان خدمت در ارتش در بخش عکاسی و نقشه کشی فعالیت می‌کرد و پس از پایان جنگ جهانی اول به گروه آلبرت کان پیوست و تا زمانی که آلبرت ورشکست شد با او همکاری می‌کرد، گادمر تا آخر عمر مجرد باقی ماند و در اواخر تمام دارایی خود را به ارتش نجات که برای فقرا تلاش می‌کرد بخشید، او سرانجام در سال ۱۳۳۴ درگذشت. فردریک گادمر اولین عکاس در طول تاریخ است که اولین عکس‌های رنگی را از عتبات عالیات عرش درجات تهیه کرده است، او به شهرهای مقدس کربلا، نجف، کاظمین و سامرا و دیگر شهرهای عراق سفر کرد و از حرم های مطهر اهل بیت علیهم السلام تصاویر بسیار زیبا و دیدنی تهیه کرد.

در تصاویر زیر سعی شده است که ساعت عکاسی از روی برج ساعت حرم های مطهر تشخیص داده شده و اعلام شود، عکاس اغلب ساعات قبل از غروب خورشید را برای عکاسی انتخاب کرده است، این زمان به عنوان ساعت طلایی عکاسی شناخته می‌شود که اغلب تصاویر در این ساعات به صورت طلایی دیده می‌شوند، انتخاب ساعت طلایی عکاسی توسط فردریک گادمر نشان از هوش ذاتی و تبحر او می‌باشد.

حرم مطهر امیر المومنین حضرت علی (ع) _ نجف حرم مطهر حضرت سید الشهدا (ع) _ کربلا حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا درب باب قبله حرم مطهر حضرت ابوالفضل (ع) _ کربلا حرم مطهر امامین کاظمین حرم مطهر امامین عسکریین علیهم السلام سامرا آلبرت خان فردریک گادمر عکاس

دیگر خبرها

  • فیلم| تظاهرات هزاران نفری در حمایت از غزه در هلند
  • طنین نوای لبیک حجاج در حسینیه امام خمینی(ره)
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • اینجا آثار تاریخی را با زباله تزئین می‌کنند!
  • نقطه عطف وارثان جبهه دفاع از حرم «حماسه خانطومان» است
  • بازپیرایی و مرمت محله تاریخی حسینیه اعظم سمنان
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • پیک موتوری برقی در راه بازار تهران
  • دسته عزاداری شهادت امام جعفر صادق (ع) -یزد
  • گوشه‌هایی از مراسم سوگواری شهادت امام جعفر صادق (ع) از لنز دوربین شهروندخبرنگار‌ها